Halušky se zelím a jablky
45 min.
Ingredience
- 400gramůSlovenské halušky
- 400gramůZelí kysané
- 4kusyKlobása Dunajská
- 120gramůJablka
- 60gramůCibule
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
916 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
49 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme na drobné kousky. Klobásy pokrájíme na větší kostičky. Zelí propláchneme studenou vodou.
- 2Olej rozpálíme, přidáme cibuli a necháme osmahnout dozlatova, poté přidáme zelí a jablka. Přiklopené dusíme 12 minut, poté dochutíme cukrem, solí a pepřem. Odstavíme z plotny.
- 3Klobásy osmahneme na suché pánvi bez oleje dozlatova.
- 4Halušky uvaříme dle návodu výrobce, přimícháme k nim zelí a kousky klobásy a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.