Halušky se zelím a uzeným
55 min.
Ingredience
- 3lžíceMouka polohrubá
- 200gramůZelí kysané
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyBrambory
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 750gramůVepřové maso uzené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nastrouháme brambory, osolíme. Vmícháme dvě vejce a přidáme mouku, vznikne tužší těsto.
- 2Zelí připravíme obvyklým způsobem.
- 3Dáme vařit vodu a do vroucí vody pomocí haluškovacího cedníku protlačíme těsto. Krátce povaříme a slijeme. Smícháme halušky se zelím.
- 4Nakrájíme uzené maso vmícháme k haluškám se zelím a na talíři omastíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 15. 3. 2017
Halušky se zelím a uzeným
Halušky máme moc rádi. Zvýšila jsem jen trochu množství brambor, mouku dávám dle potřeby, až vznikne hustější těsto.