Hamburgery
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžíceKečup
- 450gramůHovězí maso mleté
- 2kusyCibule
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 100gramůMajonéza
- 4kusyŽemle tuková
- 1kusRajčata
- 1kusOkurky nakládané
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
32 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso smícháme v míse s 1 oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a žloutkem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 2Z masové směsi vytvarujeme navlhčenýma rukama 4 karbanátky. Lehce je potřeme olejem a na rozehřáté grilovací pánvi opékáme asi 3 minuty z každé strany.
- 3Žemle rozkrojíme a nasucho krátce opečeme. Potřeme je majonézou smíchanou s hořčicí a kečupem. Na spodní poloviny žemlí položíme opečené maso a hamburgery ozdobíme zbylou cibulí nakrájenou na kroužky, omytým, na kolečka nakrájeným rajčetem a na plátky nakrájenou okurkou. Přiklopíme vrchními polovinami žemlí.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.