Hamburské brambory
40 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory vařené ve slupce
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
36 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory vařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. V kastrole při mírné tepotě brambory promícháme s máslem, pepřem a solí. Vmícháme žloutky, kaši dobře prošleháme a nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme z kaše noky a smažíme je na pánvi na oleji dozlatova.
- 3Podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.