Hamburský guláš
70 min.
Ingredience
- 1lžičkaSardelová pasta
- 750gramůHovězí maso zadní
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 0,13litrVíno červené
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
523 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu drobně nakrájíme a sklovitě vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a na tomto základě opečeme na kostky nakrájené maso. Mírně osolíme, přidáme nasekaný česnek, koření a mírně podlité vše dusíme téměř doměkka.
- 2Maso podlijeme vínem a dusíme asi 5 minut. Když je maso měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a necháme přejít varem.
- 3Podáváme s nočky nebo s makarony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.