Hamburský pečený platýs
19 min.
Ingredience
- 4kusyPlatýz - filety
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCitrony
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusPetržel - nať
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme platýse, pokapeme šťávou z jednoho citrónu a osolíme. Zaprášíme moukou.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v pánvi. Opečenou slaninu vyjmeme, do výpeku přidáme máslo a ryby z každé strany opečeme 3–4 minuty.
- 3Hotové ryby dáme na nahřátou mísu, posypeme slaninou a ozdobíme petrželkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.