Hartmanická chlebovka se smetanou
45 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 1lžíceSádlo škvařené
- 0,5lžičkaKmín celý
- 280gramůChléb samožitný
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžícePažitka
- 1kusVejce slepičí
- 2decilitrySmetana zakysaná 14%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
266 mg
Cukr
242 mg
Postup přípravy
- 1Do vody se solí, lžicí sádla a kmínem vložíme tvrdší chleba, který jsme rozlámali na malé kousky nebo pokrájeli na kostky. Chlebovku vaříme 30 minut.
- 2Mezitím dáme do misky zakysanou smetanu a hladkou mouku. Rozmixujeme dohladka a 5 minut před koncem vaření přimícháme do polévky.
- 3Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku, kterou odložíme do misky. Nakonec do polévky přidáme vejce, pažitku, promícháme, polévku dosolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.