Hartmanická chlebovka se smetanou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
266 mg
Cukr
242 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vody se solí, lžicí sádla a kmínem vložíme tvrdší chleba, který jsme rozlámali na malé kousky nebo pokrájeli na kostky. Chlebovku vaříme 30 minut.
  • 2
    Mezitím dáme do misky zakysanou smetanu a hladkou mouku. Rozmixujeme dohladka a 5 minut před koncem vaření přimícháme do polévky.
  • 3
    Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku, kterou odložíme do misky. Nakonec do polévky přidáme vejce, pažitku, promícháme, polévku dosolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.