Havajská vepřová pečeně

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
52 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
925 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marináda: v misce smícháme ananasový džus, javorový sirup, sójovou omáčku, drcený česnek, tymián a koriandr. Přidáme maso, přikryjeme a necháme v chladničce 8 hodin marinovat. Občas maso obrátíme.
  • 2
    Maso vyjmeme z marinády, osolíme a naplocho, sádlem nahoru, je položíme na pekáč. Volně překryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 220°C.
  • 3
    Sundáme alobal a maso polijeme marinádou. Vrátíme je do trouby a 20-30 minut dopékáme, až povrch masa ztmavne a z vpichu po jehle vytéká čirá šťáva.
  • 4
    Kolečka ananasu vložíme pod gril a upečeme do hněda. Upečené maso položíme na prkénko, volně překryjeme fólií a necháme 10 minut stát. Výpek z pečení přecedíme, sebereme z ní tuk a opatrně ji prohřejeme. Podáváme ji k masu spolu s grilovanými kolečky ananasu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.