Havajská vepřová pečeně
115 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyVepřová pečeně
- 5gramůSůl
- 400gramůAnanas
- Marináda
- 250mililitrůDžus ananasový
- 2lžíceSirup javorový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůTymián čerstvý
- 1lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
52 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
925 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Marináda: v misce smícháme ananasový džus, javorový sirup, sójovou omáčku, drcený česnek, tymián a koriandr. Přidáme maso, přikryjeme a necháme v chladničce 8 hodin marinovat. Občas maso obrátíme.
- 2Maso vyjmeme z marinády, osolíme a naplocho, sádlem nahoru, je položíme na pekáč. Volně překryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 220°C.
- 3Sundáme alobal a maso polijeme marinádou. Vrátíme je do trouby a 20-30 minut dopékáme, až povrch masa ztmavne a z vpichu po jehle vytéká čirá šťáva.
- 4Kolečka ananasu vložíme pod gril a upečeme do hněda. Upečené maso položíme na prkénko, volně překryjeme fólií a necháme 10 minut stát. Výpek z pečení přecedíme, sebereme z ní tuk a opatrně ji prohřejeme. Podáváme ji k masu spolu s grilovanými kolečky ananasu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.