Hejk s rajčatovou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
50 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby zbavíme páteře i ploutví, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé porce. V rendlíku osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli, na ni urovnáme osolené a opepřené porce hejka. Zakryjeme pergamenovým papírem a dáme na 20 minut dusit do trouby, předehřáté na 165°C.
  • 2
    Rybí porce opatrně vyjmeme, přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple.
  • 3
    Omáčku zahustíme moučným máslem, které smícháme z poloviny másla a hladké mouky, krátce povaříme, přidáme rajčatový protlak, citrónovou šťávu, znovu povaříme, poté odstavíme a zašleháme druhou polovinu másla.
  • 4
    Hotové porce hejka narovnáme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.