Hejk s rajčatovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 750gramůHejk
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200mililitrůVíno bílé
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 4lžíceCitronová šťáva
- 800gramůBrambory vařené
- 200gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
50 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ryby zbavíme páteře i ploutví, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé porce. V rendlíku osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli, na ni urovnáme osolené a opepřené porce hejka. Zakryjeme pergamenovým papírem a dáme na 20 minut dusit do trouby, předehřáté na 165°C.
- 2Rybí porce opatrně vyjmeme, přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple.
- 3Omáčku zahustíme moučným máslem, které smícháme z poloviny másla a hladké mouky, krátce povaříme, přidáme rajčatový protlak, citrónovou šťávu, znovu povaříme, poté odstavíme a zašleháme druhou polovinu másla.
- 4Hotové porce hejka narovnáme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.