Hejk ve vinném těstě

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
909 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
70 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
753 mg
Cukr
687 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z ryby odstraníme páteř i ploutve, omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky, ty osolíme a opepříme.
  • 2
    Žloutky našleháme s vínem, bílky osolíme a ušleháme z nich pevný sníh. Ten vařečkou lehce smícháme se žloutky a zároveň pomalu přisypáváme mouku, až vznikne poddajné těsto.
  • 3
    Jednotlivé proužky ryby namáčíme ve vinném těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.
  • 4
    Podáváme na listech hlávkového salátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.