Hejk ve vinném těstě
45 min.
Ingredience
- 600gramůHejk
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusSalát hlávkový
- 250gramůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
909 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
70 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
753 mg
Cukr
687 mg
Postup přípravy
- 1Z ryby odstraníme páteř i ploutve, omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky, ty osolíme a opepříme.
- 2Žloutky našleháme s vínem, bílky osolíme a ušleháme z nich pevný sníh. Ten vařečkou lehce smícháme se žloutky a zároveň pomalu přisypáváme mouku, až vznikne poddajné těsto.
- 3Jednotlivé proužky ryby namáčíme ve vinném těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.
- 4Podáváme na listech hlávkového salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.