Hermelín plněný žampiony s pivní omáčkou

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
991 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
92 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, vlašské ořechy umeleme. Hermelíny podélně rozkrojíme a vnitřky opatrně vydlabeme. Vydlabaný sýr odložíme.
  • 2
    Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony, sůl a zhruba 10 minut dusíme. Poté vmícháme ořechy a petrželovou nať. Směs necháme zchladnout. Poté jí plníme vydlabané půlky hermelínů, které po naplnění opět spojíme, sepneme párátky a obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Než začneme hermelíny smažit v oleji, připravíme pivní omáčku.
  • 3
    Na másle rozehřejeme odložený vydlabaný vnitřek hermelínů, rozpustíme, přimícháme petrželovou nať, rozředíme pivem a mícháme dohladka.
  • 4
    Smažené hermelíny servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.