Herteplé s fazulú
80 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1kusCibule
- 200gramůFazole bílé
- 80gramůSádlo škvařené
- 1hrstVepřové škvarky
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme přes noc a uvaříme je doměkka v téže vodě. Po uvaření je scedíme.
- 2Uvaříme ve slupce brambory, oloupeme a nakrájíme.
- 3Osmažíme na sádle najemno nakrájenou cibuli, přidáme škvarky,fazole, brambory a osolíme. Vše dobře promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 15. 3. 2016
Herteplé s fazulú
Parádní selské jídlo, o tom není pochyb. 🙂 Navíc jsem jen dala trošku čerstvě drceného pepře a dala méně sádla. Škvarky ještě taky pustí trošku tuku. Kdo má rád česnek, klidně může přidat. Za mě palec nahoru🙂