Hlaváč - bramborový knedlík se slaninou

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
54 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
379 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si omyjeme a uvaříme v 5 dl vody brambory ve slupce. Vaříme je asi 20 minut, pak je scedíme. Druhý den je oloupeme a nastrouháme do mísy. Do druhé misky si nakrájíme na kostičky rohlíky, zalijeme je mlékem a když jsou nasáklé, přidáme je k bramborům. Přidáme utřené žloutky s máslem, muškátový oříšek, sůl, nové koření a uhněteme polotuhé těsto. Na vále vytvarujeme knedlík, zabalíme ho do čistého bílého plátna a konce zavážeme.
  • 2
    Ve větším hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody s 2 lžičkami soli. Knedlík opatrně vložíme do vařící vody. Vaříme ho při mírnější teplotě 30-35 minut.
  • 3
    Mezitím si nakrájíme uzenou slaninu a klobásu na kostičky. Společně je v pánvi vysmažíme dozlatova.
  • 4
    Uvařený knedlík "hlaváč" vyjmeme z vody a nakrájíme na plátky. Porce polijeme škvarky ze slaniny s klobásou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.