Hlávkové zelí
50 min.
Ingredience
- 150gramůZelí hlávkové bílé
- 5gramůOlej rostlinný
- 5gramůCibule
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 150mililitrůVoda pitná
- 3gramyMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaStolní sladidlo Sladký polibek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
90 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné hlávkové zelí nakrouháme na tenké nudličky.
- 2Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme v kastrolu na oleji, přidáme zelí a podlijeme trochou vroucí vody. Zelí osolíme, okmínujeme, poprášíme hladkou moukou a krátce dusíme pod pokličkou.
- 3Po chvíli zelí rozmícháme s moukou a dusíme doměkka.
- 4Měkké zelí okyselíme a osladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.