Hlávkový salát

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
37 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme jej na 4 díly a dobře propláchneme pod tekoucí vodou.
  • 2
    Ve studené vodě rozpustíme cukr, sůl, ocet a vše promícháme. Zálivku uchováváme v chladu.
  • 3
    Před podáváním máčíme hlávkový salát do připravené zálivky a pokládáme jej na talířek nebo na skleněnou misku.
  • 4
    Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 12. 6. 2016
Hlávkový salát
Vyzkoušela jsem tuto zálivku, i když jsem zvyklá dělat nálev v jiných poměrech. Tyto poměry mi nevyhovují. Dávám více vody a méně cukru a ještě méně octa. Bohužel zůstanu u své původní zálivky, na kterou jsme všichni zvyklí =)