Hlávkový salát
20 min.
Ingredience
- 50mililitrůVoda pitná
- 50gramůCukr krupice
- 10gramůSůl
- 5kusůSalát hlávkový
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme jej na 4 díly a dobře propláchneme pod tekoucí vodou.
- 2Ve studené vodě rozpustíme cukr, sůl, ocet a vše promícháme. Zálivku uchováváme v chladu.
- 3Před podáváním máčíme hlávkový salát do připravené zálivky a pokládáme jej na talířek nebo na skleněnou misku.
- 4Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 12. 6. 2016
Hlávkový salát
Vyzkoušela jsem tuto zálivku, i když jsem zvyklá dělat nálev v jiných poměrech. Tyto poměry mi nevyhovují. Dávám více vody a méně cukru a ještě méně octa. Bohužel zůstanu u své původní zálivky, na kterou jsme všichni zvyklí =)