Hlávkový salát na smetaně
50 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusySalát hlávkový
- 1lžíceKopr čerstvý
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný salát rozkrojíme na 6 dílů, dobře omyjeme a necháme okapat.
- 2Salát vložíme na rozehřáté máslo, posypeme nasekaným koprem, osolíme a dusíme pod pokličkou, až se voda vypaří.
- 3V polovině dávky smetany rozkvedláme mouku, zředíme ji 1 dl vody a za stálého míchání nalijeme na salát. Povaříme 5 minut, přilijeme zbylou smetanu, ocet a pokrm jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.