Hlávkový salát na smetaně

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný salát rozkrojíme na 6 dílů, dobře omyjeme a necháme okapat.
  • 2
    Salát vložíme na rozehřáté máslo, posypeme nasekaným koprem, osolíme a dusíme pod pokličkou, až se voda vypaří.
  • 3
    V polovině dávky smetany rozkvedláme mouku, zředíme ji 1 dl vody a za stálého míchání nalijeme na salát. Povaříme 5 minut, přilijeme zbylou smetanu, ocet a pokrm jen prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.