Hlávkový salát s avokádem
10 min.
Ingredience
- Dresink
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo bylinkové
- Salát
- 2kusySalát hlávkový
- 250gramůOkurka salátová
- 2kusyAvokádo
- 2lžíceOřechy vlašské
- 2kusyCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
30 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme dresink. Do misky dáme citrónovou šťávu, olivový olej, bylinkové máslo, špetku soli a pepře.
- 2Omyjeme hlávkový salát roztrháme ho na kousky, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle salátovou okurku, vložíme do mísy, přimícháme avokádo, které jsme vypeckovali a nakrájeli na kousky. Směs zalijeme dresinkem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy a nakrájenou jarní cibulkou i s natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.