Hlávkový salát s jablkem, anglickou slaninou a ořechy

21 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
75 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme listy hlávkového salátu a dubáčku, větší (sladké, červené) jablko a chemicky neošetřený citrón. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky. Stroužek česneku posekáme nadrobno. Plátky anglické slaniny, prorostlého špeku a pokrájený česnek v pánvi orestujeme dozlatova.
  • 2
    Připravíme si zálivku: do kvalitního olivového oleje nastrouháme jemně citrónovou kůru a přidáme lžičku citrónové šťávy
  • 3
    Do mísy dáme listy salátu, osolíme je, opepříme, přelijeme je zalivkou a promícháme zlehka vidličkou. Pak do salátu přidáme na plátky pokrájené jablko (i se slupkou), kostičky sýru, ořechy a orestované plátky uzeniny. Znovu vše zlehka promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.