Hlávkový salát s jablkem, anglickou slaninou a ořechy
21 min.
Ingredience
- 3lžíceOřechy vlašské
- 200gramůSalát ledový
- 100gramůSalát listový Dubáček
- 1kusJablka
- 250gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1stroužekČesnek
- 150gramůAnglická slanina
- 100gramůŠpek
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- Zálivka
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaCitrónová kůra
- 1lžičkaCitrónová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
75 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme listy hlávkového salátu a dubáčku, větší (sladké, červené) jablko a chemicky neošetřený citrón. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky. Stroužek česneku posekáme nadrobno. Plátky anglické slaniny, prorostlého špeku a pokrájený česnek v pánvi orestujeme dozlatova.
- 2Připravíme si zálivku: do kvalitního olivového oleje nastrouháme jemně citrónovou kůru a přidáme lžičku citrónové šťávy
- 3Do mísy dáme listy salátu, osolíme je, opepříme, přelijeme je zalivkou a promícháme zlehka vidličkou. Pak do salátu přidáme na plátky pokrájené jablko (i se slupkou), kostičky sýru, ořechy a orestované plátky uzeniny. Znovu vše zlehka promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.