Hlávkový salát s kyselým mlékem
20 min.
Ingredience
- 10gramůCukr krupice
- 10gramůSůl
- 5kusůSalát hlávkový
- 10mililitrůOcet kvasný lihový
- 1litrMléko kefírové
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
68 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
978 mg
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, rozkrájíme jej na 4 díly a pod tekoucí vodou dobře propláchneme.
- 2Do kyselého mléka zašleháme cukr, sůl a ocet. Mléko uchováváme v chladu.
- 3Okapaný hlávkový salát klademe na talíř nebo na skleněnou misku a přeléváme ochuceným kyselým mlékem.
- 4Salát s kyselým mlékem je vhodným doplňkem různých pokrmů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.