Hlávkový salát s kyselým mlékem

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
68 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
978 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, rozkrájíme jej na 4 díly a pod tekoucí vodou dobře propláchneme.
  • 2
    Do kyselého mléka zašleháme cukr, sůl a ocet. Mléko uchováváme v chladu.
  • 3
    Okapaný hlávkový salát klademe na talíř nebo na skleněnou misku a přeléváme ochuceným kyselým mlékem.
  • 4
    Salát s kyselým mlékem je vhodným doplňkem různých pokrmů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.