Hlávkový salát s lososem a špenátem
30 min.
Ingredience
- 60gramůŠpenát listový čerstvý
- 60gramůSalát kadeřavý
- 1litrVoda pitná
- 70mililitrůOlej olivový extra panenský
- 400gramůLosos - filety
- 3mililitryCitronová šťáva
- 30gramůŠalotka
- Na zálovku
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
44 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
793 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku přivedeme vodu k varu. Do vroucí vody opatrně vložíme vejce. Na mírném ohni povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme, pod studenou vodou opláchneme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Špenátové a salátové listy propereme a osušíme. V pařáku přivedeme vodu k varu, na vložku pařáku naskládáme půlku špenátových a salátových listu. Pokapeme olejem, na listy naskládáme lososové plátky, pokapeme je citrónovou šťávou a olejem. Pařák přiklopíme a listy s rybou povaříme nejdéle 5 minut.
- 3Zbylé špenátové a salátové listy natrháme o velikostí sousta, dáme do misky. Přidáme oloupanou a drobně nasekanou šalotku a promícháme.
- 4Ve vhodné nádobě metlou prošleháme jemně nastrouhaný křen, sůl, pepř, ocet. Za stálého míchání přiléváme olej.
- 5Na jednotlivé talíře podle porcí rozdělíme připravený salát. Do středu talíře položíme plátek lososa, přelijeme hotovou zálivkou. Na každou porci naaranžujeme připravená vejce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.