Hlávkový salát s lososem a špenátem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
44 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
793 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku přivedeme vodu k varu. Do vroucí vody opatrně vložíme vejce. Na mírném ohni povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme, pod studenou vodou opláchneme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Špenátové a salátové listy propereme a osušíme. V pařáku přivedeme vodu k varu, na vložku pařáku naskládáme půlku špenátových a salátových listu. Pokapeme olejem, na listy naskládáme lososové plátky, pokapeme je citrónovou šťávou a olejem. Pařák přiklopíme a listy s rybou povaříme nejdéle 5 minut.
  • 3
    Zbylé špenátové a salátové listy natrháme o velikostí sousta, dáme do misky. Přidáme oloupanou a drobně nasekanou šalotku a promícháme.
  • 4
    Ve vhodné nádobě metlou prošleháme jemně nastrouhaný křen, sůl, pepř, ocet. Za stálého míchání přiléváme olej.
  • 5
    Na jednotlivé talíře podle porcí rozdělíme připravený salát. Do středu talíře položíme plátek lososa, přelijeme hotovou zálivkou. Na každou porci naaranžujeme připravená vejce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.