Hlávkový salát s rybami a zeleninou
25 min.
Ingredience
- 600gramůSalát hlávkový
- 100gramůŘedkvička
- 120gramůCibule
- 80gramůOlivy černé
- 200gramůRajčata
- 120gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 40mililitrůOcet vinný
- 6gramůSůl
- 150gramůSardinky v oleji
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát omyjeme, otřepeme, natrháme na menší kousky a vsypeme do salátové mísy. Rajčata nakrájíme na osminky, ředkvičky na kolečka, cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, olivy vypeckujeme a posekáme na tenké nudličky. Do mísy přisypeme ředkvičky, cibuli, posypeme olivami, zalijeme olejem, octem, osolíme a promícháme.
- 2Sardinky a tuňáka vyklopíme z konzervy, vidličkou trochu rozmělníme a jednotlivé porce salátu rybami obložíme. Ozdobíme osminkami rajčat a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.