Hlávkový salát s uzeným lososem a vejcem na měkko
25 min.
Ingredience
- Salát
- 220gramůSalát římský
- 4kusyRajčata
- 1kusCibule lahůdková
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusChilli paprička
- 165gramůLosos uzený
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2lžičkyOlej sezamový
- Vařená vejce
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Listy hlávkového salátu omyjeme, vodu setřepeme, potrháme na kusy a dáme je do mísy. Omytá a osušená rajčata pokrájíme na čtvrtky. Lahůdkovou cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Oranžovou papriku a chilli papričku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Papriku nakrájíme na proužky, chilli nakrájíme na tenké nudličky. Filet z uzeného lososa nakrájíme na proužky široké přibližně 1.5cm. Vše v míse pokapeme olejem, promícháme, ochutíme solí, pepřem a rozdělíme salát ozdobně na talíře.
- 2V rendlíku přivedeme k varu minimálně 500ml vody, jakmile se začne vařit, vložíme do ní čerstvá vajíčka a uvaříme je naměkko. Vaříme je pouze 4-5 minut podle velikosti. Uvařená vajíčka zchladíme, opatrně oloupeme, položíme na střed salátu, rozkrojíme je na poloviny, ochutíme je špetkami soli, mleté papriky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.