Hlávkový salát s uzeným lososem a vejcem na měkko

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listy hlávkového salátu omyjeme, vodu setřepeme, potrháme na kusy a dáme je do mísy. Omytá a osušená rajčata pokrájíme na čtvrtky. Lahůdkovou cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Oranžovou papriku a chilli papričku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Papriku nakrájíme na proužky, chilli nakrájíme na tenké nudličky. Filet z uzeného lososa nakrájíme na proužky široké přibližně 1.5cm. Vše v míse pokapeme olejem, promícháme, ochutíme solí, pepřem a rozdělíme salát ozdobně na talíře.
  • 2
    V rendlíku přivedeme k varu minimálně 500ml vody, jakmile se začne vařit, vložíme do ní čerstvá vajíčka a uvaříme je naměkko. Vaříme je pouze 4-5 minut podle velikosti. Uvařená vajíčka zchladíme, opatrně oloupeme, položíme na střed salátu, rozkrojíme je na poloviny, ochutíme je špetkami soli, mleté papriky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.