Hlávkový salát s vejci a sýrem
25 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceOlej salátový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 3lžíceVoda pitná
- 1kusSalát hlávkový
- 60gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
720 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát rozebereme na listy, omyjeme a osušíme.
- 2Připravíme zálivku ze 3 lžic vody, z octa, cukru a soli.
- 3Listy salátu promícháme se zálivkou a upravíme na talířky. Pokapeme je olejem, obložíme uvařenými, na čtvrtky nakrájenými vejci a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.