Hlávkový salát se slaninou
25 min.
Ingredience
- 30mililitrůOcet kvasný lihový
- 30mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- 5kusůSalát hlávkový
- 50gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
40 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Vápník
57 mg
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme jej na 4 díly a důkladně opláchneme v tekoucí vodě.
- 2Do studené vody přidáme sůl, ocet a promícháme. Zálivku uchováme v chladu.
- 3Při podávání máčíme hlávkový salát do zálivky, pokládáme jej na talířek a nakonec na povrchu přelijeme částečně roztavenou slaninou, nakrájenou na kostičky.
- 4Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.