Hlávkový salát se slaninou

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
40 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Vápník
57 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme jej na 4 díly a důkladně opláchneme v tekoucí vodě.
  • 2
    Do studené vody přidáme sůl, ocet a promícháme. Zálivku uchováme v chladu.
  • 3
    Při podávání máčíme hlávkový salát do zálivky, pokládáme jej na talířek a nakonec na povrchu přelijeme částečně roztavenou slaninou, nakrájenou na kostičky.
  • 4
    Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.