Hlávkový salát se slaninou a vejci
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 40gramůSlanina vepřová
- 4kusyVejce slepičí
- 2kusySalát hlávkový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
936 mg
Postup přípravy
- 1Salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- 2Rozdělíme do misek a přelijeme nálevem z vody, soli, cukru, octa a pepře.
- 3Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a necháme prochladnout.
- 4Nakonec salát přelijeme slaninou a ozdobíme čtvrtkami vajec.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.