Hlávkový salát se smetanou

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, rozkrájíme jej na 4 díly a pečlivě opláchneme v tekoucí vodě.
  • 2
    Do kysané smetany zašleháme cukr, ocet a sůl. Smetanu potom uchováváme v chladu.
  • 3
    Okapaný salát klademe na talíř nebo na skleněnou misku a každou porci přelijeme ochucenou smetanou.
  • 4
    Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.