Hlávkový salát se smetanou
20 min.
Ingredience
- 10mililitrůOcet kvasný lihový
- 10gramůCukr krupice
- 10gramůSůl
- 5kusůSalát hlávkový
- 1000gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, rozkrájíme jej na 4 díly a pečlivě opláchneme v tekoucí vodě.
- 2Do kysané smetany zašleháme cukr, ocet a sůl. Smetanu potom uchováváme v chladu.
- 3Okapaný salát klademe na talíř nebo na skleněnou misku a každou porci přelijeme ochucenou smetanou.
- 4Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.