Hlávkový salát se zeleninou a majonézou
40 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 1kusOkurka salátová
- 70gramůMajonéza
- 50gramůJogurt bílý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolky nakrájíme na proužky, dusíme je v osolené vodě do měkka. Ocedíme, necháme okapat.
- 2Omyté a okapané listy salátu pokrájíme na nudličky, oloupanou okurku na kolečka. Přidáme fazolky a majonézu smíchanou s jogurtem, octem, cukrem a solí. Vše zlehka promícháme.
- 3Salát podáváme ihned.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.