Hlávkový salát se žloutkem
25 min.
Ingredience
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceOlej salátový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusSalát hlávkový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
68 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
720 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát rozebereme na listy, dobře je omyjeme a osušíme.
- 2Připravíme zálivku ze 3 lžic vody, z octa, cukru a soli.
- 3Listy salátu smícháme se zálivkou, upravíme je na talířky a pokapeme olejem. Nakonec salát posypeme uvařeným, jemně nastrouhaným žloutkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.