Hlávkový salát sterilovaný v octovém nálevu
35 min.
Ingredience
- 3kusySalát hlávkový
- 1litrVoda pitná
- 2decilitryOcet kvasný lihový
- 1kusCibule - nať
- 1kusČesnek-nať
- 1hrstKopr čerstvý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
21 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
1 g
Cukr
186 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvý salát očistíme, rozebereme, listy důkladně omyjeme a nakrájíme. Zelenou cibulovou a česnekovou nať opláchneme, pokrájíme a společně a nasekaným koprem přidáme k salátu a promícháme. Vodu smícháme s octem a solí, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Salát rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.