Hlemýždi s houbami
65 min.
Ingredience
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůLišky čerstvé
- 80gramůŠalotka
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 250mililitrůVíno bílé
- 680gramůHlemýždi
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
270 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby pokrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě. Vaříme cca 20 minut. Hlemýždě omyjeme rozpůlíme, smícháme s jemně pokrájenou šalotku. Necháme 10 minut podusit, poté podlijeme vínem, přisypeme uvařené houby a zjemníme smetanou. Necháme vařit 20 minut. Osolíme a opepříme dle chuti.
- 2Servírujeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.