Hlíva ústřičná na kmíně

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
51 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
179 mg
Cukr
52 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a necháme okapat hlívu. Odřízneme tuhé části noh tak, aby vznikla ouška.
  • 2
    Spodní část nohy potřeme utřeným česnekem, posypeme kmínem a osolíme.
  • 3
    Obalíme v hladké mouce a na horkém oleji smažíme, dokud houby nezezlátnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 1. 2017
Hlíva ústřičná na kmíně
Hlívu před rychlou úpravou vždy předem chvíli podusím, aby byla stravitelnější. Pak ji osuším a teprve ochutím a obalím. Smažení je pak velmi rychlá záležitost. Tak to upravená hlíva je křupavá a chutná. Doporučuju vyzkoušet a hodnotím kladně.