Hlíva ústřičná s hořčicí
45 min.
Ingredience
- 400gramůHlíva ústřičná
- 2kusyCibule
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
901 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hlívu ústřičnou očistíme, odřízneme konce nožiček, houby omyjeme a osušíme.
- 2Na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Hlavičky hlívy mírně osolíme, opepříme a rozložíme na cibuli. Zvolna dusíme do vysmahnutí tekutiny a pokud houby nezměknou, podlijeme vodou a dodusíme.
- 3Měkké houby obrátíme, potřeme hořčicí, zaprášíme hladkou moukou a opečeme dozlatova.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.