Hlíva ústřičná s pepřovou marinádou

20 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
63 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlívy řádně očistíme. Větší překrojíme napůl, menší nekrájíme. Zhruba 2/3 olivového oleje rozpálíme na 160 stupňů a hlívy na něm opékáme přibližně 5 minut.
  • 2
    Hlívy vyndáme a necháme 5 minut na papírové utěrce. Následně je osolíme a vyskládáme jimi připravené talíře. Zelený pepř zalijeme horkou vodou, necháme měknout zhruba minutu, poté jej necháme oschnout, pomocí vidličky rozmělníme, smícháme s octem a se zbytkem olivového oleje.
  • 3
    Česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno. Tymián opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, otrháme lístky a zhruba 1 kávovou lžičku si dáme stranou. Tymián smícháme s česnekem, přidáme jej do pepřové marinády.
  • 4
    Marinádou potřeme hlívy a směs dáme na 6 hodin uležet do lednice. Posléze hlívy rozložíme na talíře, ozdobíme je lístky tymiánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.