Hlívová polévka s játry
25 min.
Ingredience
- 500gramůJátra drůbeží
- 150gramůCibule
- 60mililitrůOlej olivový
- 250gramůHlíva ústřičná
- 1litrVývar zeleninový
- 400mililitrůDolin - Vermouth
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůRukola
- 20mililitrůLikér bylinný - Strega
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
28 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olivový olej a cibuli s nakrájenými játry na něm lehce orestujeme.
- 2Houby očistíme, opereme, nakrájíme a asi po 5 minutách přidáme k játrům. Přibližně po 5 minutách všechno podlijeme vývarem a vermutem.
- 3Polévku dochutíme bylinným likérem, solí a pepřem a asi 5 minuty necháme vařit na mírném ohni.
- 4Rukolu nakrájíme nahrubo a krátce před podáváním přidáme do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.