Hlívová žemlovka
60 min.
Ingredience
- 10kusůRohlíky bílé
- 0,5litrMléko polotučné
- 1kilogramHlíva ústřičná
- 4kusyVejce slepičí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na pánvičce na rozpáleném másle (50 g) dorůžova osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nakrájené houby, špetku soli, špetku pepře, podusíme a necháme stranou.
- 2Tvrdší rohlíky nakrájíme, dáme do mísy, osolíme a zalijeme 4 dl mléka.
- 3Do vymazaného pekáče dáme vrstvu rozmočených rohlíků, na ně vrstvu hub, potom zase rohlíky a houby.
- 4Vejce spolu se zbylým mlékem a lžící mouky šlehačem nebo mixérem rozšleháme a přelijeme žemlovku. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.