Hlívová žemlovka

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvičce na rozpáleném másle (50 g) dorůžova osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nakrájené houby, špetku soli, špetku pepře, podusíme a necháme stranou.
  • 2
    Tvrdší rohlíky nakrájíme, dáme do mísy, osolíme a zalijeme 4 dl mléka.
  • 3
    Do vymazaného pekáče dáme vrstvu rozmočených rohlíků, na ně vrstvu hub, potom zase rohlíky a houby.
  • 4
    Vejce spolu se zbylým mlékem a lžící mouky šlehačem nebo mixérem rozšleháme a přelijeme žemlovku. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.