Hlívové lečo
35 min.
Ingredience
- 200gramůHlíva ústřičná
- 160gramůRajčata
- 150gramůPaprika bílá
- 2kusyCibule
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2špetkyCukr třtinový
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou nakrájíme na proužky. Omytá zralá rajčata nakrájíme na osminky, masité papriky zbavené semínek nakrájíme na proužky. Oloupané cibule pokrájíme nadrobno.
- 2V pánvi na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní hlívu a smažíme společně. Jakmile směs začne zlátnout, hlívu ochutíme kmínem, pepřem a solí. Přidáme papriky a pod poklicí je podusíme. Přibližně po 7-10 minutách přidáme pokrájená rajčata, vše promícháme a dusíme ještě 5-7 minut.
- 3Lečo s hlívou podle chuti dosolíme a můžeme ho i přisladit 1-2 špetkami hnědého cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.