Hnědá omáčka se zeleninou a vínem
70 min.
Ingredience
- Na jíšku
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme.
- 2Z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, do které vmícháme rajčatový protlak, zašleháme vývar a pod poklicí dusíme. Cibuli zpěníme na másle, přimícháme zeleninu, orestujeme do zlatova. Poté vmícháme k omáčce, osolíme, přilijeme víno, promícháme a na mírném ohni za častého míchání vaříme zhruba 40 minut, nakonec prolisujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.