Hnědá polévka s praženou krupicí
50 min.
Ingredience
- 30gramůCeler bulvový
- 7gramůSůl
- 70gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 30gramůPetržel kořen
- 2300mililitrůVoda pitná
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMrkev kořen
- 100gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
704 mg
Cukr
80 mg
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Zalijeme ji částí vody, mírně osolíme a uvaříme téměř doměkka.
- 2Dávku prosáté mouky za občasného promíchání mírně na sucho opražíme a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody a odvarem ze zeleniny.
- 3Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání vaříme zvolna nejméně půl hodiny.
- 4Krupici na sucho opražíme a za stálého míchání ji vsypeme do vařící polévky. Povaříme asi 3-5 minut.
- 5Do polévky přidáme uvařenou zeleninu a krátce povaříme.
- 6Nakonec polévku zjemníme máslem.
- 7Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vsypeme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.