Hnědá polévka s vaječnou sedlinou
260 min.
Ingredience
- 90mililitrůMléko polotučné
- 250gramůKosti hovězí řídké
- 30gramůCeler bulvový
- 7gramůSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůTuk
- 30gramůPetržel kořen
- 2,5litryVoda pitná
- 160gramůVejce slepičí
- 30gramůMrkev kořen
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
279 mg
Cukr
204 mg
Postup přípravy
- 1Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme a nejméně 3 hodiny zvolna vaříme.
- 2Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a drobně nakrájenou zeleninu. Uvaříme doměkka.
- 3Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem.
- 4Vaječnou sedlinu nakrájenou na kostičky vkládáme do polévky při podávání.
- 5Příprava sedliny: Vejce rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme omytou a jemně rozsekanou petrželovou nať a sůl. Vše promícháme a směs nalijeme do ohnivzdorné nebo porcelánové nádoby vymaštěné tukem.
- 6Sedlinu zvolna vaříme v nádobě s vodou nebo v páře asi 20-30 minut.
- 7Prochladlou sedlinu vyklopíme a nakrájíme na malé kostičky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.