Hnědá polévka s vaječnou sedlinou

260 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
279 mg
Cukr
204 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme a nejméně 3 hodiny zvolna vaříme.
  • 2
    Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a drobně nakrájenou zeleninu. Uvaříme doměkka.
  • 3
    Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem.
  • 4
    Vaječnou sedlinu nakrájenou na kostičky vkládáme do polévky při podávání.
  • 5
    Příprava sedliny: Vejce rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme omytou a jemně rozsekanou petrželovou nať a sůl. Vše promícháme a směs nalijeme do ohnivzdorné nebo porcelánové nádoby vymaštěné tukem.
  • 6
    Sedlinu zvolna vaříme v nádobě s vodou nebo v páře asi 20-30 minut.
  • 7
    Prochladlou sedlinu vyklopíme a nakrájíme na malé kostičky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.