Hnědá rýže s kuřecím salátem
45 min.
Ingredience
- 120gramůHnědá rýže
- 2kusyKuřecí prsa
- 140gramůBrokolice
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceSezam - semena
- 2lžícehnědá miso pasta
- 1lžíceOcet rýžový
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
957 mg
Postup přípravy
- 1Sezamová semínka opražíme nasucho v pánvi.
- 2Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
- 3Kuřecí prsa dáme do hrnce s vařící vodou tak, aby byla celá pod vodou. Vaříme 1 minutu, poté odstavíme, přiklopíme poklicí a necháme 15 minut stranou. Poté prsa nakrájíme na plátky.
- 4Brokolici rozebereme na růžičky a vaříme doměkka. Poté slijeme a ihned propláchneme studenou vodou.
- 5Připravíme si dresink – smícháme miso, ocet, mirin a zázvor.
- 6Rýži rozdělíme do dvou talířů a posypeme nasekanou jarní cibulkou a sezamovými semínky. Ozdobíme brokolicí a kuřecím masem. Nakonec ještě zastříkneme dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.