Hnědá rýže s kuřecím salátem

45 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
957 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sezamová semínka opražíme nasucho v pánvi.
  • 2
    Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
  • 3
    Kuřecí prsa dáme do hrnce s vařící vodou tak, aby byla celá pod vodou. Vaříme 1 minutu, poté odstavíme, přiklopíme poklicí a necháme 15 minut stranou. Poté prsa nakrájíme na plátky.
  • 4
    Brokolici rozebereme na růžičky a vaříme doměkka. Poté slijeme a ihned propláchneme studenou vodou.
  • 5
    Připravíme si dresink – smícháme miso, ocet, mirin a zázvor.
  • 6
    Rýži rozdělíme do dvou talířů a posypeme nasekanou jarní cibulkou a sezamovými semínky. Ozdobíme brokolicí a kuřecím masem. Nakonec ještě zastříkneme dresinkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.