Hodonínské špízy

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůSýr Palivec
    • 100gramůAnglická slanina
    • 1kusPaprikové lusky čerstvé
    • 1špetkaSůl
    • 2lžíceStrouhanka
    • 1kusJablka
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1špetkaChilli koření mleté
    • 1šálekMléko polotučné
    • 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 100gramůSýr Moravský bochník 45%
    • 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
61 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
887 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýry, slaninu, očištěnou papriku a jablko nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Střídavě je napichujeme na špejle, osolíme a okořeníme.
  • 2
    Z mouky, vejce, mléka a soli připravíme řidší těstíčko. Špízy do něj namočíme, obalíme ve strouhance a smažíme v horkém oleji.
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.