Hodonínské špízy
40 min.
Ingredience
- 100gramůSýr Palivec
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusJablka
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1šálekMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Moravský bochník 45%
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
61 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
887 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Sýry, slaninu, očištěnou papriku a jablko nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Střídavě je napichujeme na špejle, osolíme a okořeníme.
- 2Z mouky, vejce, mléka a soli připravíme řidší těstíčko. Špízy do něj namočíme, obalíme ve strouhance a smažíme v horkém oleji.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.