Holandská omáčka s limetou
35 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 25mililitrůLimetková šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1kusLimetka
- 5gramůPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
60 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
591 mg
Postup přípravy
- 1Ze žloutků, limetové šťávy, soli a pepře ušleháme krém a ohříváme ve vodní lázni za stálého míchání, dokud nezhoustne. Za stálého opatrného šlehání, přiléváme rozpuštěné, ještě teplé máslo.
- 2Limetu omyjeme horkou vodou, osušíme a nastrouháme 1-2 lžičky kůry. Přimícháme ji do omáčky a dochutíme pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.