Holandská omáčka s mátou podle Ramsaye

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
51 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
183 mg
Cukr
262 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Za nízké teploty přepustíme máslo, které přes hustší síto procedíme a uložíme do tepla. Nadrobno posekáme dvě lžičky mátových lístků, podrtíme koriandr a vymačkáme šťávu z jednoho citronu.
  • 2
    Misku s teplou vodou, žloutky a nadrceným koriandrem zahříváme ve vroucí vodní lázni, přidáme ocet a šleháme, až se z vajec začnou tvořit husté stuhy. Pak misku odstavíme, do směsi pomalu všleháme rozpuštěné máslo a šleháme dále, až do zhoustnutí. Ochutíme mátou, šťávu z citronu, černým a cayenským pepřem a mořskou solí.
  • 3
    Takto připravenou omáčku je nutno ihned spotřebovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.