Holandská omáčka s mátou podle Ramsaye
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaKoriandr celý
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceVoda pitná
- 2lžičkyOcet vinný
- 220gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
51 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
183 mg
Cukr
262 mg
Postup přípravy
- 1Za nízké teploty přepustíme máslo, které přes hustší síto procedíme a uložíme do tepla. Nadrobno posekáme dvě lžičky mátových lístků, podrtíme koriandr a vymačkáme šťávu z jednoho citronu.
- 2Misku s teplou vodou, žloutky a nadrceným koriandrem zahříváme ve vroucí vodní lázni, přidáme ocet a šleháme, až se z vajec začnou tvořit husté stuhy. Pak misku odstavíme, do směsi pomalu všleháme rozpuštěné máslo a šleháme dále, až do zhoustnutí. Ochutíme mátou, šťávu z citronu, černým a cayenským pepřem a mořskou solí.
- 3Takto připravenou omáčku je nutno ihned spotřebovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.