Holandská omáčka s uzeným lososem
40 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 40gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůKopr čerstvý
- 1kilogramChřest bílý
- 5gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
- 20gramůMáslo bylinkové
- 30gramůŠalotka
- 5kusůPepř bílý
- 20mililitrůOcet vinný
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůPetržel - nať
- 3gramyMuškátový oříšek
- 300gramůLosos uzený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1090 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
81 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
19 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Chřest pečlivě oloupeme, odstraníme dřevnaté části a vaříme 12 minut v osolené vodě s máslem a se špetkou cukru.
- 2Na bylinkovou holandskou omáčku oloupeme šalotku, jemně ji nakrájíme a spolu s rozdrceným pepřem, octem a 5 lžícemi vody necháme 5 minut lehce povařit. Propasírujeme jemným sítem do nerezového rendlíku a zašleháme žloutky. Rendlík postavíme do horké vodní lázně a šleháme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Vyjmeme z vodní lázně a opatrně za stálého míchání přiléváme rozpuštěné vlažné máslo. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Vmícháme nasekané bylinky. Rozšleháme vejce se smetanou, přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek a na másle upečeme čtyři omelety. Naplníme je chřestem, plátky uzené ryby a bylinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.