Holandská omáčka s uzeným lososem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1090 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
81 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
19 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest pečlivě oloupeme, odstraníme dřevnaté části a vaříme 12 minut v osolené vodě s máslem a se špetkou cukru.
  • 2
    Na bylinkovou holandskou omáčku oloupeme šalotku, jemně ji nakrájíme a spolu s rozdrceným pepřem, octem a 5 lžícemi vody necháme 5 minut lehce povařit. Propasírujeme jemným sítem do nerezového rendlíku a zašleháme žloutky. Rendlík postavíme do horké vodní lázně a šleháme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Vyjmeme z vodní lázně a opatrně za stálého míchání přiléváme rozpuštěné vlažné máslo. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Vmícháme nasekané bylinky. Rozšleháme vejce se smetanou, přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek a na másle upečeme čtyři omelety. Naplníme je chřestem, plátky uzené ryby a bylinkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.