Holandská omáčka z odtučněného mléka
25 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžíceMléko odtučněné
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
51 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
46 mg
Cukr
259 mg
Postup přípravy
- 1Žloutek spolu s hořčicí a odtučněným mlékem rychle šleháme v nerezové misce v horké vodní lázni, aby omáčka zhoustla a nesrazila se.
- 2Za stálého šlehání odstavíme z plotny a přidáme citronovou šťávu a pepř.
- 3Z bílku ušleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.