Holandská ořechová omáčka

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
50 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
413 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve 100 ml vody uvaříme 4 ořechová jádra, jemně nasekáme a spolu s rozdrcenými zrnky pepře a bobkovým listem povaříme několik minut. Vývar přecedíme, přidáme žloutky a ve vodní lázni ušleháme
  • 2
    krém. Máslo rozpustíme na mírném plameni a zlehka přiléváme ke žloutkovému krému. Opatrně mícháme, aby omáčka získala krémovou konzistenci. Zbývající ořechy nasekáme na drobné kousky a přimícháme je do omáčky. Dochutíme solí, pepřem a malinovým octem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.