Holandská ořechová omáčka
50 min.
Ingredience
- 4kusyPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 180gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 60mililitrůOcet malinový
- 100mililitrůVoda pitná
- 1hrstOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
50 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
413 mg
Postup přípravy
- 1Ve 100 ml vody uvaříme 4 ořechová jádra, jemně nasekáme a spolu s rozdrcenými zrnky pepře a bobkovým listem povaříme několik minut. Vývar přecedíme, přidáme žloutky a ve vodní lázni ušleháme
- 2krém. Máslo rozpustíme na mírném plameni a zlehka přiléváme ke žloutkovému krému. Opatrně mícháme, aby omáčka získala krémovou konzistenci. Zbývající ořechy nasekáme na drobné kousky a přimícháme je do omáčky. Dochutíme solí, pepřem a malinovým octem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.