Holandské mikulášské perníčky
45 min.
Ingredience
- 100gramůCukr třtinový
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMed včelí
- 3lžíceMléko plnotučné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaAnýz mletý
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V míse třeme máslo s cukrem do pěny, přisypáváme polovinu mouky a přidáme špetku soli. Postupně přidáváme zbylou mouku a přisypeme mleté koření. Vznikne hrudkovité těsto - drobenka. Přidáme tekutý med, žloutek a přiléváme mléko. Vypracujeme tužší těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu.
- 2Z těsta vytvarujeme stejně velké kuličky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a každou kuličku ještě shora i ze stran zmáčkneme. Vzniknou trochu neforemné kostky, typické pro holandské mikulášské perníčky.
- 3Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut - perníčky při pečení nezvětší objem, těsto neobsahuje kypřidlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.