Holandské řízky
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1hrnekStrouhanka
- 1kilogramVepřový bok
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1hrnekMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůSýr Eidam cihla 30%
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1433 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
132 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
734 mg
Postup přípravy
- 1Rozemeleme maso, přidáme mléko, nastrouhaný sýr, osolíme a promícháme. Necháme přes noc v lednici.
- 2Poté tvoříme malé placičky, které v trojobalu obalujeme a smažíme dozlatova na oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 19. 4. 2016
Holandské řízky
Misto malých placiček jsem dělala na jednu porci jednu větší. V receptu je na 6 porcí docela hodně masa a sýra, vyjde to i na 10 porcí. Sůl jsem dala dle potřeby, přidala trošku pepře a mléko taky dle potřeby. Do masové směsi jsem zamíchala malinko solamylu, může se přidat i vejce. Strouhanky a oleje je třeba podstatně více než uvádí recept. Jako přílohu jsem zvolila mačkané vařené brambory s máslem, posypané jarní cibulkou.