Holandský nudlový salát
25 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 200gramůTěstoviny Penne
- 150gramůHrášek mražený
- 1špetkaCukr krupice
- 100gramůLosos uzený
- 3lžíceMajonéza
- 3lžíceJogurt bílý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusŘeřicha
- 1špetkaPepř bílý
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusKopr čerstvý
- 0,25lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě, dle návodu, slijeme, propláchneme studenou vodou a přendáme je do mísy.
- 2Vejce uvaříme natvrdo a zchladíme ve studené vodě, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Hrášek vaříme 10 minut v troše vody s cukrem a solí. Uzeného lososa nakrájíme na malé nudličky. Kopr opereme a nasekáme najemno.
- 3Marinádu připravíme tak, že majonézu rozšleháme s jogurtem, olejem, citronovou šťávou, hořčicí, solí, pepřem a nasekaným koprem.
- 4Všechny přísady promícháme a necháme uležet.
- 5Salát ozdobíme řeřichou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.