Holoubata na slanině s hráškem

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
42 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Holoubata rozpůlíme podélně, ochutíme solí, pepřem a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.
  • 2
    V pekáčku rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme slaninu a osmahneme. Do tuku nasypeme hrášek, cibuli, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, vložíme půlky holoubat, podlijeme vývarem, ochutíme ještě špetkou mletého muškátového oříšku a dáme péct. Pečeme hodinu, občas podléváme a maso potíráme vypečeným tukem.
  • 3
    Upečená holoubata rozdělíme na talíře, jako přílohu zvolíme vařené brambory, které přelijeme omáčkou s hráškem a slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.