Holoubata na slanině s hráškem
90 min.
Ingredience
- 1000gramůHoloubata
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 150gramůHrášek
- 400gramůBrambory vařené
- 50gramůCibule
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
42 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Holoubata rozpůlíme podélně, ochutíme solí, pepřem a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.
- 2V pekáčku rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme slaninu a osmahneme. Do tuku nasypeme hrášek, cibuli, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, vložíme půlky holoubat, podlijeme vývarem, ochutíme ještě špetkou mletého muškátového oříšku a dáme péct. Pečeme hodinu, občas podléváme a maso potíráme vypečeným tukem.
- 3Upečená holoubata rozdělíme na talíře, jako přílohu zvolíme vařené brambory, které přelijeme omáčkou s hráškem a slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.